ponedeljek, 14. maj 2018

Bahrain upa, da bo zmanjšal stroške skladiščenja podatkov o vozilih z uporabo Blockchain-a

Kraljevina Bahrain je pozorna na tehnologijo blockchain s ciljem znižati stroške vzdrževanja podatkov o registraciji vozil v državi.

Generalni direktorat za promet Bahrajna (GDT) je v četrtek napovedal nov načrt za razvoj sistema za registracijo vozil na podlagi blockchaina v državi in ​​zdaj išče tehničnega partnerja, ki se osredotoča na načrtovanje in izvajanje sistema. 




Generalni direktor GDT Shaikh Abdulrahman bin Abdulwahab Al Khalifa je dejal:

    
"Ta register bo bistven napredek pri zmanjševanju skupnih stroškov vzdrževanja ključnih informacij o vozilih, zagotavljanju večje učinkovitosti v smislu upravljanja dobavne verige in zagotavljanju visoke ravni preglednosti za vse zainteresirane strani v registru ekosistemov vozil."


Načrt GDT, ki je bil objavljen na Gateway Gulf Forum , ki ga podpira prestolonaslednik države, je del širšega prizadevanja vlade Bahrajna za zagotavljanje naprednih tehnologij prek partnerstev z zasebnim sektorjem.


Dejansko je država na bližnjem vzhodu že videla velike finančne institucije, ki si prizadevajo za morebitne pobude za blockchain. Kot je poročal CoinDesk avgusta 2017, se je Bahrain Arab Banking Corporation pridružila R3 porazdeljenemu knjigovodskemu konzorciju v ponudbi za zagotavljanje dodatnih storitev za stranke.


V začetku lanskega leta je tudi vlada Bahraina začela dialog z monetarno oblastjo Singapurja, državno de facto central banko, ki je zaprosila za nasvet, ta naj bi jih napotila na blockchain, v skladu s poročilom lokalnega novinarja.


"Sposobnost blckchaina, ki jo je tre
ba sprejeti na ravni države, je velika priložnost, da se Bahrain kot pionir v tem prostoru premakne v središče," je povedal predsednik uprave za gospodarski razvoj Bahraina Khalid Al Rumaihi.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...