sreda, 9. maj 2018

Winklevoss brata prejela nagrado za patent Crypto Exchange

Podjetje Winklevoss IP, ki je v lasti ustanoviteljev Gemini Cameron in Tyler Winklevoss, je prejelo patentno nagrado, katere namen je poravnati izdelke, s katerimi se trguje na borzi (ETP), katere držijo kriptovalute.

Družba je predstavila sistem, ki lahko izvede transakcije za ETP-je, ki imajo kriptovalute, kot so bitcoin ... ripple, dogecoins ... ether, kot tudi BBQCoin, med drugim po patentu, ki ga je v torek objavil Urad ZDA za patente in blagovne znamke. Družba je prvo vlogo vložila decembra lani.


ETP, ki vključujejo sredstva, s katerimi se trguje na borzi (ETF), so vrsta varščine, katerih cene izhajajo iz drugih naložbenih instrumentov, na katere so vezani, kar bi bilo v primeru Winklevoss kriptovalute.


Patentna nagrada je opazna, saj zagotavlja vpogled v nadaljnja prizadevanja bratov Winklevossa, da bi poiskali trgovanje z ETF-ji, povezanimi s kriptovalutami, potem ko so se srečali z ovirami ameriških regulatorjev.


Kot je predhodno poročal CoinDesk, je Komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) Združenih držav Amerike zavrnila zadnjo ponudbo bratov marca 2017, s katero je želela na borzi BZX Exchange navesti bitcoin vezani ETF, ki navaja tveganja, povezana s trgovinsko in regulativno negotovostjo.


Trenutno SEC še ni dal zelene luči vsem z bitcoinom povezanimi ETF-ji na borzah. In januarja letos je več podjetij, ki so predlagale pravilo spremembe v SEC, prav tako umaknile svoje vložke na zahtevo regulatorja vrednostnih papirjev.


Današnja patentna nagrada prihaja tudi en mesec po tem, ko je IP Winklevoss dobil še en patentni zahtevek za krepitev varnosti transakcij kriptovalut, ki bi se lahko uporabili pri izmenjavi Gemini, kot je že poročal CoinDesk.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...