petek, 28. september 2018

Kitajski arbitrator gradi sistem spletnega upravljanja na blokchainu

Arbitražno telo v kitajskem mestu Nanjing je začelo spletno vladajoči sistem, ki pravi, da ima vgrajeno blockchain omrežja za odlaganje in shranjevanje podatkov v pravnih sporih.

Arbitražni odbor Nanjinga je v četrtek objavil, da je spletna platforma sedaj v fazi testiranja. Podatki, preneseni v sistem, bodo shranjeni na razdeljen način med sodelujočimi vozlišči, kot so platforme za odlaganje dokazov, finančne institucije in drugi arbitražni odbori.

Kitajska je leta 1995 sprejela zakon, ki mestnim vladam omogoča oblikovanje arbitražnih odborov, ki imajo pravno pristojnost odločanja o gospodarskih sporih v zvezi s pogodbenimi vprašanji na področjih, kot so poslovanje, finance in nepremičnine.

Odbor Nanjinga je dejal, da spletni sistem strankam, ki sodelujejo v pogodbenih sporih, omogočajo, da si hkrati ogledajo digitalne dokaze v omrežju, ki preprečuje nedovoljene posege. Cilj integracije blockchain tech je olajšati izdajanje odločb v 30 dneh po vložitvi in ​​znižati stroške, nastale med pravnimi spori.

Ta korak sledi nedavni napovedi kitajskega vrhovnega sodišča, ki navaja, da so priznani dokazi shranjeni in potrjeni s strani blockchain mreže, kot je pravno veljaven v spletnih postopkih odločanja prek spletnih sodišč v državi.

Nadalje, arbitražni odbor v Nanjingu ni prvi subjekt, ki je uporabil blockchain v postopku odločanja.

Glede na marčevsko poročilo novinarske agencije Xinhua je arbitražni odbor Guangzhou sodeloval z Weencankom, ki je ena od prvih spletnih bank na Kitajskem, ki je v lasti podjetja Tencent, da bi podatke o posojilih prenesli v sistem blockchain kot del preskušanja.

Kadarkoli pride do neplačila posojila, lahko Guangzhou odbor samodejno izda odločitev na podlagi podatkov o posojilu, shranjenih na blockchainu, vsem strankam, ki so vključene v pogodbo, je bilo takrat navedeno v poročilu.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...