sreda, 21. februar 2018

Nizozemska banka ING pravi, da je Bitfinex crypto exchanger imetnik njihovega računa

ING je v torek potrdil, da ima kriptovalutni exchanger Bitfinex račun pri nizozemski banki.

Po mnenju Bloomberg News in Reuters je predstavnik finančne družbe potrdil račun Bitfinexa, vendar je zavrnil izmenjavo kakršnih koli drugih informacij, ki se nanašajo na zaupnost. V poročilih ni bilo omenjeno, da je Tether, povezano podjetje z USDT, v središču večine spornih okoliščin Bitfinexa.


Predstavnik ING pa je dejal, da je banka izvedla "obsežnejšo skrbnost" pri transakcijah, ki jih izvajajo kriptovalutne družbe, čeprav to ne velja za družbe, ki se občasno ukvarjajo s kriptovalutami. 
Po navedbah Bloomberg je v elektronski pošti navedel:

    
"Z družbami, ki so dejavne na kripto trgu, smo zelo zadržani ... ne s podjetji, ki so na tradicionalnih trgih in prejemajo ali plačujejo s kriptovalutami, temveč s strankami, ki so v verigi kriptovalut."


To je prvo večje finančno podjetje, ki je potrdilo delovno razmerje z Bitfinexom, saj je družba Wells Fargo začasno prekinila transakcije v začetku lanskega leta. Od takrat je podjetje Bitfinex očitno delovalo brez velikega bančnega partnerja, dokler ni odprlo svojega računa pri ING.


Ostanek je še nejasen, ko je bil ta račun odprt, čeprav je bila na spletnem mestu preiskovalnega novinarja v nizozemskem jeziku, imenovano "Follow the Money", v poročilu z dne 14. februarja obstajal odnos med obema subjektoma.


Bloomberg je poročal, da je Bitfinex morda imel račun pri poljski banki Spoldzielczy konec lanskega leta, vendar ta odnos ni bil potrjen.


Predstavnik ING-a se ni takoj odzval na zahtevo za izjavo.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...