torek, 27. marec 2018

Avstralija išče javne vire za Crypto davčne smernice

Avstralska vlada želi spregovoriti z javnostjo o davčni obravnavi kriptovalut.

Avstralski davčni urad (ATO) je v ponedeljek povedal, da so 13. marca posodobili svoje smernice za kriptovalute
po povečanju poizvedb davkoplačevalcev.

Kot rezultat, so uradniki začeli postopek javnega mnenja, da bi "razumeli praktična vprašanja, ki se pojavijo pri izpolnjevanju obveznosti plačevanja davkov za kriptovalute".


"Zlasti nas zanimajo vsa praktična vprašanja, ki lahko vplivajo na sposobnosti davkoplačevalcev za izračunavanje in znatne morebitne kapitalske dobičke in izgube zaradi (kriptovalut) davkov na kapitalske dobičke (CGT)," je agencija pojasnila na svoji spletni strani.


Posodobitve kažejo na dejstvo, da so kapitalski dobički pri zamenjavi ene kriptovalute v drugo predmet davčnih obveznosti. Smernice določajo, da davkoplačevalci zagotovijo podrobnosti o teh transakcijah, kot so njihova vrednost v avstralskem dolarju, njihov namen, pa tudi informacije o času in udeleženih straneh.


Na širši ravni je bila obdavčitev kriptovalut morda sporna tema v Avstraliji. V preteklosti so zagovorniki in uporabniki v veliki meri kritizirali dejstvo, da so nakupi kriptovalut in izdatkov, izvedenih s tehnologijo, sprožili davek na blago in storitve (GST).


Zakonodajalci so v preteklem letu sprejeli zakonodajo, ki uporablja obravnavo GST kriptovalut na enak način kot na tuje valute.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...