četrtek, 26. oktober 2017

Vodja centralne banke Singapurja: ni predpisa o kriptvalutah



Vodja singapurske centralne banke je navedel, da ne bo uredil kriptovalut, vendar načrtuje, da bo pozoren na tveganja, ki jih predstavlja tehnologija.

Ravi Menon, generalni direktor Monetarne uprave Singapurja (MAS), je v intervjuju za Bloomberg dejal, da trenutno ne vidi nobene osnove za željo, da bi reguliral kriptovalute, in dodal:

"Znano je dejstvo, da se kriptokotovitve pogosto zlorabljajo zaradi nezakonitega financiranja, zato želimo imeti nadzor proti pranju denarja, s čimer preprečujemo financiranje nadzora nad terorizmom. Torej, te zahteve veljajo za dejavnost okoli kriptovalut in ne za same kriptovalute."
Po mnenju družbe Menon se centralna banka trudi "formalizirati" pravila za posrednike digitalnih valut, kot so borzni operaterji, da bi preprečili pranje denarja in druge kriminalne dejavnosti.

Njegove pripombe so prišle tedne  po tem, ko je Tharman Shanmugaratnam, Singapurski minister za MAS, izjavil, da monetarna oblast spremlja dejavnosti, ki obkrožajo kriptovalute, pa tudi nima namena, da bi jih uredila.

Poleg tega je MAS po avgustu pojasnila, da bo uredila vprašanje digitalnih kovancev v Singapurju, glede na dejstvo, da bi nekatere izdaje lahko spadale pod njegovo opredelitev " varnost. " Po drugi strani pa so države, kot sta Kitajska in Južna Koreja, v celoti prepovedale ICO.

Z nekaterimi pomembnimi finančnimi podatki, ki so kritični do kriptovalutah - vključno z Jamom Dimonom, JPMorgan Chase, ki je nedavno dejal, da je Bitcoin "goljufija" - je Menon povedal Bloombergu, da bo ostal "odprto miseln".

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...