sreda, 15. november 2017

Blockchain Advocacy Group, ustanovljena v Wyomingu

Nova skupina za zagovorništvo s sedežem v Wyomingu vključuje nekdanjega guvernerja države, glavnega sedanjega državnega kapitala in izvršnega direktorja podjetja Overstock.com med njenim ustanovnim članstvom.

V torek je bila napovedana koalicija Wyoming Blockchain, katere namen je napredovati v uporabi tehnologije v državi. Skupina namerava lobirati za zmanjšanje regulativnih obremenitev in ustvarjanje bolj prijaznega poslovnega okolja za podjetja z blockchain-om.

Pretekla poteza nekaterih poslancev Wyominga kaže, da bi skupina lahko našla topli sprejem.
   
  
Januarja 2016 je skupina zakonodajalcev izdala račun, ki je poskušal podjetjem, ki želijo ponuditi izmenjavo kriptokovidnosti, omogočiti njihovo delovanje. V tistem času je bil oblikovan kot prizadevanje za ponovno pridobitev podjetij, ki so že odšla zaradi regulativnega okolja.

Tisti, ki podpirajo prizadevanja, si prizadevajo tudi za napredek pri uporabi tehnologije v javnem sektorju.


"Poslanstvo koalicije Wyoming Blockchain je izobraževanje državljanov Wyominga o moči tehnologije blockchain s ciljem zmanjšati stroške, racionalizirati upravne procese in spodbuditi povsem nova podjetja v Wyomingu," je dejal David Pope, izvršni direktor skupine.

 
Med podpredsedniki skupine so bivši guverner Wyominga Jim Geringer, sedanji župan Cheyenne Marian Orr, predsednik uprave Overstock.com Patrick Byrne, predsednik Symbiont in predsednik Caitlin Long ter dva dekana s Univerze v Wyomingu.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...