sreda, 15. november 2017

Singapurska centralna banka opiše: ICO's so in niso vrednostni papirji

De facto centralna banka v Singapurju je objavila nove smernice o začetnih ponudbah kovancev (ICO), v katerih je opisano, kako bi se v skladu z zakoni o vrednostnih papirjih obravnavala simbolična prodaja.

V skladu z izjavo iz Monetarnega organa Singapurja (MAS), ki je bila objavljena 14. novembra, se lahko žetoni, ki se prodajajo prek modela financiranja z blockchain-a, v določenih okoliščinah štejejo za vrednostne papirje, ki navajajo Singapurski zakon o vrednostnih papirjih in vrednostnih papirjih (FFA) in Zakon o finančnih svetovalkah.MAS je dejal:

    
"Ponudbe ali izdaje digitalnih žetonov lahko ureja MAS, če so digitalni žetoni produkti kapitalskih trgov v okviru SFA. Produkti na kapitalskih trgih vključujejo vse vrednostne papirje, terminske pogodbe in pogodbe ali dogovore za namene deviznega trgovanja z vzvodom."


Novo poročilo vključuje več študij primerov, vključno z enim, ki podrobno opisuje žeton, ki je povezan z računalniško platformo za delitev moči (ki se ne šteje za varnost), in drugo, ki se osredotoča na žeton, povezan z zagonski investicijski sklad (ki se šteje za varnost).


Smernice tudi podpirajo prejšnje izjave MAS. Avgusta so uradniki izjavili, da bi za nekatere prodajne prodaje veljali zakoni o vrednostnih papirjih, ker bi prodani kriptografski podatki predstavljali vrste zadolžnic ali deležev v kolektivnih naložbenih shemah.


Poleg tega je družba MAS v svojih novih smernicah navedla, da se lahko za simbolično prodajo prodajajo tudi druge s Singapursko zakonodajo, vključno s tistimi, ki na koncu ne spadajo v njeno neposredno pristojnost.


"Digitalni žetoni, ki izvajajo funkcije, ki morda niso v okviru regulativne pristojnosti MAS, pa lahko kljub temu veljajo druge zakonodaje za boj proti pranju denarja in financiranju terorizma", navaja poročilo.


Na področju financiranja pranja denarja in zlasti financiranja terorizma je MAS dejal, da se bo lotil razvoja novega plačilnega okvira, ki bi vključeval podjetja, ki se ukvarjajo z "trgovanjem ali izmenjavo virtualnih valut za fiat ali druge virtualne valute".


"Takšni posredniki bodo morali uvesti politike, postopke in kontrole za reševanje takih tveganj, ki bodo vključevale zahteve za vodenje skrbnega pregleda strank, spremljanje transakcij, izvajanje pregledov, poročanje o sumljivih transakcijah in vodenje primernih evidenc", je napisala MAS.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...