sreda, 28. marec 2018

Bank of England bo testirala uporabo DLT v novem sistemu poravnave

Bank of England je v torek povedala, da je sprejela nov koncept dokazovanja, kako bi lahko svoje načrtovane bruto poravnave v realnem času (RTGS) povezali z mrežami Ledgerja.

Centralna banka Združenega kraljestva je najprej objavila svoje namere, da bo leta 2017 razvila DLT-združljivo storitev, potem ko je rekla, da se ne bo odločila za to, da bi sistem temeljil na tehnologiji - odločitev, na katero se je sklicevala v tej tedenski napovedi.


"Čeprav je banka sklenila, da tehnologija Ledger (DLT) še ni dovolj zrela, da bi zagotovila jedro za naslednjo generacijo RTGS-jev," so v izjavi poudarili, "da dajejo prednost novi storitvi, ki omogoča povezovanje z DLT, ko se razvija na širših funtnih trgih. "


Natančneje, udeleženci projekta bodo preučili, ali "inovativni sistemi poravnave", kot so tisti na osnovi DLT, lahko kombinirajo s svojo predlagano "obnovljeno" obliko RTGS storitev. Udeleženci projekta so ponudniki plačilnih tehnologij Baton Systems and Token, R3 in Clearmatics.


Namenjen bo tudi določanju načinov, s katerimi bi lahko "razširili funkcionalnost storitve" z uporabo novih tehnologij.


Centralna banka Združenega kraljestva je dejala, da upa, da bo vključitev podjetij "dala širši vpogled v vrsto funkcij, ki jih bo morala banka ponuditi za podporo temu sektorju."


Bank of England namerava izdati poročilo o rezultatih koncepta kasneje letos.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...