sreda, 7. marec 2018

Japonske banke za izkoriščanje Ripple DLT tehnologije za potrošniške plačilne aplikacije

Skupina japonskih bank namerava uporabiti Ripple blockchain tehnologijo za plačevanje v prihodnjem izdelku, namenjenem splošnim potrošnikom.

 V skladu z napovedjo v torek na San Franciscu startup, bodo japonski SBI Net Sumishin Bank, Suruga Bank in Resona Bank jeseni letos uvedli aplikacijo za pametne telefone, poimenovana MoneyTap, ki jo bo napajala Ripple distribucirana ledger tehnologija (DLT) .

Ripple je dejal, da bo nova aplikacija strankam treh bank omogočila začetek domačih transakcij 24 ur na dan in sedem dni na teden. Nadalje navaja, da lahko uporabniki z uporabo bančnega računa, telefonske številke ali s skeniranjem QR kod uporabijo takojšnje transakcije brez običajnih časovnih omejitev, ki jih nalagajo tradicionalni bančni transferji.


Trenutno so tri banke - vsi člani japonskega bankarskega konzorcija pod vodstvom SBI Ripple Asia - videti v prvi fazi preskušanja izdelka. Po uvedbi kasneje letos bo storitev pametnih telefonov predvidoma predstavljena
še na 61 drugih japonskih bankah v konzorciju, v skladu z napovedjo.

 Novice označujejo najnovejšo potezo SBI Ripple Asia - skupnega podjetja, ki sta ga sprožila družba Ripple in japonski finančni gigant SBI Holdings - pri pošiljanju denarnih nakazil potrošnikom ki bazirajo na blockchainu na podlagi nedavnih raziskav o čezmejnih transakcijah med bankami.

Kot je poročal CoinDesk, je SBI Ripple Asia že začel blockchain pilote z uporabo sistema Ripple DLT pri pošiljanju transakcij med finančnimi institucijami na Japonskem in v Južni Koreji. Nedavno je Južnokorejska banka Woori postala ena od številnih svetovnih ustanov, ki so prav tako preizkušale plačilni produkt podjetja Ripple pri transakcijah v tujini.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...