torek, 6. marec 2018

GE Transport se pridružuje Blockchain konzorciju

General Electric se je pridružil blockchain konzorciju s svojim transportnim delom.

GE Transport je v četrtek objavil, da je postal zadnji član v Blockchain Transport Alliance  (BiTA), katerega cilj je razviti standarde glede uporabe tehnologije v industriji tovornega prometa. S potezo postane GE najpomembnejše podjetje, ki se povezuje z trudom in se pridružuje seznamu, ki vključuje UPS, FedEx in logistično skupino kitajskega podjetja za elektronsko poslovanje JD.com.


V izjavah je družba dejala, da se je pridružila skupini kot del prizadevanj za preučevanje možnih aplikacij blockchaina za svoje delovanje.


"Ker GE razširja svoje zmogljivosti v širšo dobavno verigo, povezujemo partnerje in kupce na vsakem vozlišču in na več načinov," je v izjavi dejal Laurie Tolson, glavni transportni direktor GE Transporta in dodal:

    
"Veselimo se, da naše aplikacije vložimo v BiTA, saj si skupaj prizadevamo izkoristiti potencial blockchaina v industriji, kjer služimo."


CoinDesk je predhodno poročal o javno priznanem poudarku GE na blockchainu s svojimi prizadevanji za intelektualno lastnino.


Lani je ameriški urad za patente in blagovne znamke izdal pet patentnih prijav, ki so bili vloženi v letu 2016, pri čemer je vsak opisal različno aplikacijo blockchain, ki pomaga pri racionalizaciji vzdrževanja zračnega prometa.


GE je vključeval možnost, da plača zadevnim strankam s kriptovalutami ali drugim sistemom, ki temelji na blockchainu, kot je bilo predhodno sporočeno.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...