petek, 2. marec 2018

Ne prepovejte Crypto, pravi bivša šefica FDIC Sheila Bair

Nekdanja predsednica Zvezne centralne banke za zavarovanja depozitov (FDIC), ki varuje bančne depozite v ZDA, pravi, da kriptovalut ne bi smeli prepovedati.

Po novem intervjuju, ki ga je objavila Barronova, je Sheila Bair predlagala, da medtem ko bitcoin in druge kriptovalute nimajo "notranje vrednosti", veljajo tudi valute, kot je ameriški dolar. 


"Mislim, da jih ne bi smeli prepovedati - tudi zeleni bankovci v žepu nimajo nobene bistvene vrednosti," je rekla.

Pripombe družbe Bair, ki so vodile vladno korporacijo med letoma 2006 in 2011, so opazne zaradi vse večjega nadzora nad številnimi regulatorji po vsem svetu. Bair-ova, ki se je v preteklosti odločila za regulacijo kriptovalut, je tudi članica upravnega odbora podjetja Paxos.


Dejansko je predlagala, da se glede cene kriptovalutni trg sam najbolje opremi za določitev neke vrste vrednosti.


"Naj trg ugotovi, kaj je vredno," je povedala objavi. "To zdaj počne."

Toda Bair-ova ni povedala, da bi morali regulatorji imeti popolnoma pristranski pristop. Uradniki, kot je navedla, bi si morali prizadevati za "dobro razkritje, izobraževanje, preprečevanje goljufij in zagotovitev, da se ne uporabljajo za nezakonite dejavnosti."


V sami državi je uprava Trump vedno bolj aktivna na tem področju, kar dokazujejo nedavne pripombe uradnikov, kot so namestnik državnega tožilca Rod Rosenstein in ameriški minister za zakladništvo Steve Mnuchin.


Bair je med intervjujem imela tudi nekaj besed modrosti za tiste, ki so želeli vlagati v kriptovalute, in povedal publikaciji: 
 

 "Ne dajte nobenega denarja v bitcoine, ki ga niste pripravljeni izgubiti."

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...