torek, 28. avgust 2018

Samsung pričakuje, da bo racionaliziral bančništvo z orodjem Blockchain

Samsung SDS, hčerinsko podjetje Južne Koreje, je razvil platformo za certificiranje bank za južnokorejske banke, so napovedali v ponedeljek.

Razvita v sodelovanju s Korejsko federacijo bank, nova platforma imenovana BankSign naj bi vzpostavila interakcije med mobilnimi sistemi različnih bank. Uporabniki lahko izvajajo transakcije v različnih aplikacijah vendar bo sistem zahteval preverjanje samo iz ene aplikacije, z gesli, prstnimi odtisi ali vzorci za preverjanje pristnosti poroča agencija Yonhap.

Predstavniki družbe Samsung so dejali, da je varnost sistema zagotovljena s povezovanjem sistemov bank v omrežje za izmenjavo podatkov, podatki o certifikaciji znotraj tega omrežja pa lahko ostanejo veljavni največ tri leta.

V skladu z izjavo je ta varnost nadgrajena z inherentno nepremostljivostjo blockchaina. V izjavi so dodali:

"BankSign je prva aplikacija zelo pričakovane tehnologije blockchaina na področju bančnih storitev ... Podjetje bo še naprej razširjalo svojo digitalno transformacijsko dejavnost kar bo okrepilo konkurenčnost bank in finančnih institucij."

Samsung SDS se je začel leta 2015 in je leta 2017 izdal svojo prvo poslovno platformo Nexledger. Kasneje je napovedal platformo za digitalno financiranje, ki jo uporabljajo blockchain tehnologija in umetna inteligenca Nexfinance, ki je zasnovana za avtomatizacijo sledenja in integracije finančnih zapisov različnih finančnih družb, pridobivanje priporočil za izdelke, ki zahtevajo zavarovanje in upravljanje točk zvestobe kreditne kartice, je The Korea Herald poročal v juniju.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...