ponedeljek, 18. marec 2019

Riot Blockchain bo uvedel urejeno kripto izmenjavo v ZDA

Riot Blockchain načrtuje uvedbo regulirane kripto izmenjave v ZDA.

Javno objavljena ameriška družba, ki se je soočila z regulativnimi vprašanji za nenaden preobrat v blockchain, je v vložitvi pri ameriški komisiji za vrednostne papirje in borzo (SEC) v petek obvestila, da bo novi subjekt imenovan RiotX razvil tri glavne storitve: bančništvo, trgovanje in digitalno denarnico.

Aplikacija je sledila spremembi podjetja v poslovnem svetu po skoraj dveh desetletjih uporabe v biotehnologiji, ko se je preimenovala v Riot Blockchain iz Bioptixa in se oktobra 2017 osredotočila na kripto rudarstvo. Marec 2018.

Podjetje je bilo vpoklicano ko je SIP izdal po drugem mesecu pozneje zaradi njegovega nenadnega prehoda na poslovni model blockchain in posledičnega povišanja cen delnic.

V letih 2018 in 2019 je družba spremenila tudi svoj upravni odbor, začenši z odstopom predsednika uprave.

V prijavi za SID, ki je bila objavljena 14. marca, družba pojasnjuje, da naj bi novo borzo obravnavala njena hčerinska družba RiotX Holdings Inc in dodala, da je njen glavni poudarek še vedno na rudarjenju bitcoinov.

Za bančne storitve družbe RiotX družba pravi, da bo uvedla API, ki ga je ustvaril ponudnik programske opreme SynapseFi. Uporabniki bodo lahko ustvarili račune, povezane z akreditiranimi bančnimi institucijami v ZDA, kar jim bo omogočilo, da imajo in prenesejo fiat ali kripto sredstva.

API bo tudi spremljal lokacijo in identiteto uporabnikov, „da bi preprečil goljufije in nepravilno uporabo svoje izmenjave RiotX“, kot je pojasnila družba. To vključuje uporabo storitve v državah ZDA, kjer kripto izmenjave niso legalizirane, kar kaže na omejeno število strank.

Kot je pojasnil Riot Blockchain v registraciji:

“SynapseFi-jev API bo podjetju omogočil, da bo izvedel, kje je uporabnik pri dostopu do RiotXa, s čimer bo podjetju omogočil, da prepreči potovanje v sosednji Wyoming, kjer je izmenjava digitalnih valut dovoljena. valut ni dovoljena, in z uporabo RiotX v prepovedani sodni pristojnosti.

V zvezi s prihajajočimi trgovinskimi storitvami bo RiotX delal z menjalcem izmenjave programske opreme Shift Markets, saj je prekinil pogodbo s kanadsko borzo Coinsquare med preiskavo SID leta 2018.

Podjetje pričakuje, da bo RiotX do konca leta 2019 končno deloval v vseh ameriških barih Hawaii in Wyoming. Ob registraciji podjetje trdi, da že ima odobritev v petih državah.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...