četrtek, 1. marec 2018

Genesis Trading zagnal Crypto posojilno storitev za vlagatelje

Podjetje Genesis Global Trading Inc., velik institucionalni tržni proizvajalec digitalnih valut, je začel posojilno poslovanje.

Nova hčerinska družba, Genesis Global Capital, bo investitorjem in podjetjem omogočila, da si sposodijo kriptovalute v količini 100.000$ ali več za fiksne pogoje od dveh tednov do šestih mesecev. Posojila bodo izdana v Bitcoinih, Ethereumih, Ethereum classic, XRP, Bitcoin cash in Zcash med drugim.


"Menimo, da je zdaj pravi čas, da ponudimo institucionalno usmerjeno posojilno storitev, saj bo povečala splošno likvidnost na trgu, spodbudila nove finančne institucije, da sodelujejo na dvostranskem trgu in povečajo delovni kapital, ki ga podjetja uporabljajo za povečanje njihove digitalno valutne-podjetniške družbe, "je dejal Genesis Capital v sporočilu za javnost.


Družba predlaga, da bi investitorji lahko uporabili svojo posojilno sposobnost za "zavarovanje celotnega portfolijskega tveganja ali prevzemanje špekulativnih kratkih pozicij", vendar predvideva tudi druge primere uporabe za storitev.


Eden od takih primerov, ki je družba pojasnila v izjavi, so podjetja ki opravljajo nakazila katera "morajo nemudoma biti poravnana, vendar ne želijo kupiti velikega salda bitcoina in to tveganje zadržijo na svojih knjigah".


Genesis Capital je že privabil pomembne stranke, kot je BlockTower Capital, obstoječa stranka matične trgovske družbe, in DV Chain, podjetje za kripto trgovanje.


"Večina obsega trgovanja v več kriptovalutah je izražena v bitcoinu, kar je ustvarilo potrebo po trgu posojanja bitcoinov," je povedal CNCC generalni direktor DV Chain Garrett SEE.


Genesis-ov začetek posojanja kriptovalut je najnovejši dodatek institucionalnih storitev na trgu, ki je pred kratkim začel trženje bicoinovih terminskih trgov in povečan interes za bitcoin borze, s katerimi se trguje.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...