sreda, 10. januar 2018

Poročilo: Južna Koreja ocenjuje skupne kripto uredbe s Kitajsko in Japonsko

Kot poročajo finančni regulatorji v Južni Koreji, naj bi sodelovali z oblastmi na Kitajskem in v Japonskem o novih pravilih za trgovanje s kriptovalutami.

V poročilu Yonhap Newsa 8. januarja poročajo, da so se prejšnji mesec sestali predstavniki korejske komisije za finančne storitve (FSC), pa tudi predstavniki ustreznih agencij na Japonskem in Kitajskem, da bi razpravljali o nadzoru nad naložbami v kriptovalute.

Predsednik FSC Choi Jong-ku, glede na vir, je novinarjem povedal, da države načrtujejo sodelovanje pri njihovih prizadevanjih za preprečevanje špekulativnih naložb.

"V teku je vročina špekulativnih naložb v kriptovalutah ... vendar kriptovalute ne morejo imeti vloge kot plačilno sredstvo."

Poročilo sledi izjavi finančne nadzorne službe države (FSS) in enote za finančno obveščanje, ki je opisala, kako sta oba organa začela pregledovati šest bank, da bi zagotovili njihovo skladnost z novimi predpisi o preprečevanju pranja denarja.

Zadevne banke imajo povezavo z bitcoinovim borznim ekosistemom v državi, ki je v zadnjih mesecih v primerjavi z drugimi trgi po vsem svetu zabeležila povišanje obsega trgovanja in trgovanje z visokimi premijami. Južnokorejski uradniki so v preteklosti izrazili zaskrbljenost zaradi špekulacij cen v zvezi s kriptovalutami.

In v tem, kar je morda znak spekulativnega buma v državi, je podatkovna stran CoinMarketCap zaradi razlike v cenah prejšnji teden izključila tri korejske izmenjave.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...