ponedeljek, 15. januar 2018

Ruska Sberbank je uvedla laboratorij Blockchain

Sberbank, ena največjih bank v Rusiji, je napovedala laboratorij z blockchainom, da razvije in preizkusi rešitve, ki temeljijo na blockchainu.

Namen novega laboratorija je izdelava prototipov izdelkov, izvajanje pilotskih testov in uvedba poslovnih rešitev za skupine Sberbank, ki temeljijo na blockchainu.

Po besedah ​​Igorja Bulantseva, višjega podpredsednika banke Sberbank, blockchain lahko pomaga pri "preoblikovanju" finančnega poslovnega trga ter dejavnosti in storitev banke.

Bulantsev je dejal:

"Pomembno je opozoriti, da blockchain pomaga udeležencem na trgu bolj učinkovito sodelovati. Zato Sberbank prispeva k prihodnosti bančne industrije in naše države z uvedbo laboratorija za blockchain".

Projekt bo deloval na razvoju naprednih tehnologij v povezavi z drugimi laboratoriji banke, načrtuje pa tudi izgradnjo sodelovanja s startupi in drugimi zavezništvi.

Sberbankin blockchain laboratorij bo imenoval blockchain strokovnjake z izkušnjami pri gradnji in izvajanju blockchain zamisli za obstoječe izdelke, kot tudi ustvarjanje novih pristopov k poslovnim dejavnostim, so dodali.

Lansiranje je na voljo mesec dni po tem, ko je direktor Sberbank, Herman Gref, izjavil, da bi lahko širjenje obsega blockchaina v Rusiji trajalo že desetletje. Takrat je opozoril, da Rusija "preizkuša veliko" na blockchainu in dodala, da bo banka letos uvedla nekatere izdelke v "velikem obsegu".

Februarja lanskega leta je Gref napovedal, da bi lahko uporaba porazdeljene tehnologije knjig bank in drugih prvotnih operaterjev bila le 2-2,5 leti.

Sberbank je sprožila številne pobude v okviru blokovskih ekosistemov, vključno z nedavnim vstopom v Enterprise Ethereum Alliance - podjetniško usmerjen konzorcij. Nekateri pilotni projekti, ki temeljijo na blockchainu, vključujejo skupne rešitve med Severstalom in zveznimi protimonopolnimi službami.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...