torek, 16. januar 2018

Nemški centralni bankir: kriptovalute je treba regulirati na svetovni ravni

Direktor nemške centralne banke je prepričan, da bi bitcoin moral biti urejen z mednarodnim pravilom in ne na nacionalni ravni.

Direktor Bundesbanke Joachim Wuermeling je dejal, da je brezmejne kriptovalute v določeni regiji ali državi težko urejati. Na srečanju v Frankfurtu je bankir dejal, da je kriptovalute potrebno nadzorovati na svetovni ravni, pri čemer bi regulatorji skupaj uskladili svoja pravila.

V zvezi s tem je Wuermeling dejal, da bi takšno stanje lahko dosegli le v primeru večjega sodelovanja.

Kot je dejal,

"Učinkovita ureditev virtualnih valut bi bila zato mogoče doseči le z največjim možnim mednarodnim sodelovanjem, saj je regulativna moč nacionalnih držav očitno omejena."

Njegove pripombe sledijo razvoju Kitajske in Južne Koreje na regulativni ravni. Predvsem je Južna Koreja načrtovala zaprtje izmenjav, čeprav so te govorice pozneje vrnili predsedniški uradi.

Vendar pa Južna Koreja deluje na novih predpisih za upočasnitev špekulativnega vlaganja v kriptovalute, tako da banke prisilijo k spoštovanju novih pravil za stranke in naložitev glob za vlagatelje, ki ne želijo prenehati uporabljati anonimnega virtualnega računa za kriptovalute.

Medtem je Kitajska navedla, da bi lahko poskušala zmanjšati rudarsko dejavnost z umikom davkov in dajatev za podjetja.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...