torek, 9. januar 2018

Južnokorejske banke pregledujejo obrazce povezane s kriptovalutno izmenjavo.

Regulatorji nadzorujejo šest neimenovanih poslovnih bank v Južni Koreji za njihov odnos z bitcoinovim ekosistemom v državi.

V skladu z izjavo Jan. 8 Korejska enota finančne obveščevalne službe in služba za finančni nadzor želita vedeti, ali banke - ki ponujajo račune za trgovanje s kriptovalutami - ustrezno ravnajo s predpisi o preprečevanju pranja denarja in strankami.

"Inšpektorji bodo preučili, ali banke v svojih transakcijah s kriptokultivnimi obveznostmi ravnajo v skladu s svojimi obveznostmi proti pranju denarja in ali imajo na voljo ustrezne ukrepe za preverjanje identifikacije svojih strank glede na kriptovalutno poslovanje", so pripomnile agencije.

Sporoćilo je opozorilo, da bodo uradniki proućili tudi, ali imajo banke elektronske sisteme, da se imetniki virtualnih raćunov ujemajo z imeni imetnikov vlog in ali lahko banke zaustavijo transakcije z izmenjavami, ki med drugim ne dovoljujejo posredovanja informacij o strankah.

Sporočilo je opozorilo, da vlada Južne Koreje nadzoruje kriptovalutno poslovanje, pri čemer je sklenila:

"Vlada še naprej preiskuje vse možne možnosti, vključno z zaustavitvijo izmenjav kriptokultnosti, da bi čim bolj povečali stranske učinke kriptovalutnih - goljufij z uporabo kriptovalutnih, kibernetskih hackov na kriptovalutnih izmenjavah in neracionalno pregretih špekulacij."

Pred manj kot tednom dni je južnokorejska novinarska organizacija Yonhap News napovedala, da bo država začela izvajati nove uredbe o izmenjavi kriptovalut konec tega meseca. Uradniki so najprej razkrili načrte, da bodo v decembru bolj natančno nadzarovali korejski menjalni ekosistem.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...