ponedeljek, 3. september 2018

Nekdanji Ripple CTO Blockchain projekt Coil vstopil v različico Closed Beta

Coil novo podjetje, ki ga je ustanovil Ripplejev bivši glavni tehnološki uradnik Stefan Thomas, je začel različico Closed Beta.

Projekt, katerega namen je omogočiti ustvarjalcem spletnih vsebin, da bolje ovrednotijo ​​svoje delo je bil objavljen maja, ko je Thomas odšel z podjetja Ripple. V intervjuju je Thomas podrobno opisal zaprto različico beta, ki opisuje pobudo kot način za izenačevanje igralnega polja za ustvarjalce vsebin.

"Če ste veliki, lahko imate naročniško storitev, kot sta Netflix ali Spotify. Če ste velik, lahko z ljudmi zbirate dovolj podatkov o oglaševanju, kot je Facebook ali Google", je dejal. :

"Če ste majhni, je prav zdaj zelo težko zaslužiti denar na spletu."

Coil ni javno objavil bete je dejal Thomas čeprav je začel vabiti nekatere izbrane stranke (zainteresirani se lahko prijavijo tukaj).

Doslej se je na platformo pridružilo le nekaj spletnih mest, je nadaljeval in opozoril, da smo "naredili nekaj pasivnih povezav z nekaterimi spletnimi stranmi, kot so Wikipedia, Youtube, Twitch."

Medtem ko je v podjetju Ripple, Thomas Co-ustvaril Interledger, protokol za interoperabilnost, ki omogoča plačila v različnih omrežjih. Ta tehnologija, ki je odprtokodna se zdaj uporablja kot osnova za Coil.

Thomas je prav tako pomagal ustvariti Codius, pametno pogodbo platformo, ki je Ripple razvil v podjetju, vendar jo na koncu zaprl leta 2015 zaradi tehnoloških izzivov in pomanjkanja prepričljivih primerov uporabe. Junija pa je Thomas pokazal, da bo Codius vključen v Coil.

Coil omogoča bralcem, gledalcem in poslušalcem, da nadomestijo ustvarjalce vsebine prek mikropaymentov. To je model, ki je bil večkrat preizkušen v industriji, vključno z začetnim zagonskim brskalnikom Brave, ki je lani zbral 35 milijonov USD v ICO. Thomas je tudi citiral Patreon in Flattr, vendar je poudaril pomemben vidik, ki razlikuje Coil.

S Coilom je dejal: »plačate v realnem času«, ki ustvarjalcem vsebin omogoča raziskovanje novih poslovnih modelov.

"Zdaj lahko naredite storitev, kjer bi morda morali najeti strežnik za vsakega uporabnika, ki prihaja," je pojasnil in dodal, da druge možnosti vključujejo prenašanje ali nalaganje datoteke, pošiljanje SMS ali prenašanje glasbe, ki sproži licenčnino pristojbino.

"Spletno mesto takoj prejme plačilo, ko ste na spletnem mestu zato se lahko dejansko odzovejo in nudijo dodatne storitve", je dejal Thomas, in zaključil:

"To nikoli ni bilo mogoče, zato smo navdušeni nad tem, kaj ljudje gradijo s tem."

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...