torek, 4. september 2018

Nekdanji estonski predsednik vlade postal Blockchain Startup svetovalec

Nekdanji estonski premier je postal svetovalec za blockchain startup-e, kateri želi spodbuditi ljudi k večjemu udejstvovanju.

Taavi Rõivas, ki je vodil estonsko vlado kot predsednika vlade od leta 2014 do 2016 in je trenutno član parlamenta, se je pridružil zagonu Lympo kot predsednik nadzornega sveta. Lympo si prizadeva za spodbujanje gibanja in aktivnega življenjskega sloga s svojim žetonom LYM, je napovedala družba v sporočilu za javnost.

Rõivas je potrdil premik na Twitterju in rekel, da je "navdušen, da bi pomagal pri eni od najbolj obetavnih baltskih zagonskih podjetij, ki bodo rasli in si prizadevali, da bi motivirali ljudi, da vadijo več in bolje."

Lympo pravi, da sledi in združuje zdravstvene podatke uporabnikov ter izdaja žetone, da bi nagradil posameznike, ki opravljajo različne telesne dejavnosti. Te dejavnosti lahko napovejo ali potencialno sponzorirajo podjetja, ki delajo z Lympo glede na njihovo zgodbo.

Po drugi strani lahko podjetja prejmejo dele ali vse agregirane podatke udeležencev, čeprav beležka poudarja, da uporabniki ohranjajo lastništvo nad svojimi podatki nekatere oblike delitve pa bi bile omejene v skladu z Uredbo o splošnih podatkih o varstvu podatkov E.U. (GDPR).

Medtem ko je Lympo prvotno zgradil svoj žeton LYM na ethereum protokolu, bo startup nameraval premakniti svoj žetonski ekosistem v drug blockchain - verjetno NEO, je dejal CEO Ada Jonuse v pogosto objavljenem vprašanju, objavljenem prejšnji mesec.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...