ponedeljek, 7. maj 2018

Etiopija raziskuje vlogo blockchaina in z njim sledi izvozu kave

Etiopija proučuje uporabo tehnologije blockchain za sledenje dobavne verige za največji izvoz kave.

Za prizadevanja je vzhodnoafriški narod sodeloval z raziskovalnim in razvojnim podjetjem IOHK za razvoj blockchain aplikacij za pošiljke kave in druga področja kmetijstva.


V sporočilu za javnost je IOHK dejal, da sodeluje z etiopijskim ministrstvom za znanost in tehnologijo za projekt in tesno sodeluje z ministri, podjetniki in startup podjetiji v državi.


Getahun Mekuria, ministrstvo za znanost in tehnologijo v državi je dejal, da se raziskave osredotočajo na uporabo platforme Cardano blockchain kot osnove za delo etiopskih razvijalcev.


Po mnenju Charlesa Hoskinsona, izvršnega direktorja IOHK, prizadevanja podjetja presegajo projekt dobavne verige.


Pojasnil je:

    
"Prav tako usposabljamo razvijalce lokalnih blockchainov nekatere med njimi bomo zaposlili, ostali pa bodo še naprej razvijali svoje veščine v gospodarstvu. Prvi razred bodo ženske in cilj je, da se diplomanti tega razreda premaknejo naprej ustvarjajo podvige v kriptovalutnem prostoru s Cardano tehnologijo to bo prvo podjetje te vrste v Afriki. "

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...