petek, 5. januar 2018

Ripple mania? Druga Crypto sredstva presegajo njegove prihodke leta 2018

Tako imenovane alternativne kriptovalute so zaznamovale svojo prisotnost v prvem tednu leta 2018, s čimer zaznamujejo presenetljive dobičke, ki privlačijo vlagatelje v možnosti, ki so bile nekoč tvegane.

Bitcoin, največja svetovna kriptovaluta s tržno kapitalizacijo, je lani porasel za 1.900 odstotkov. Ampak, ko so se cene v decembru približale vrednosti 20.000 dolarjev, so se relativno poceni "small cap" kovanci začeli povečevati. Z dobičkom, ki je vsaj delno posledica rotacije denarja iz prevelikega bitcoina, se zdi, da se je v letu 2018 povečal obseg kriptovalutne obsežnosti.

Z 66-odstotno apreciacijo do sedaj leta 2018 je Rippleov kovanec XRP zdaj po tržni kapitalizaciji drugi največja kriptovaluta. To je impresivno, vendar je XRP še vedno na šestem mestu na lestvici najboljših dobitnikov, ki so se v letošnjem letu uvrščali med 25 najboljših v skupni vrednosti, in sicer od 18:00 UTC.

Torej, katere "large-cap" kriptovalute še sodijo zraven?

10 Najboljših kriptovalut iz leta 2018 v odstotkih


Na splošno je kovanec TRON na vrhu tabele z 270-odstotno rastjo od 1. januarja. Kriptovaluta se je v zadnjih 24 urah povečala za 100 odstotkov, glede na CoinMarketCap, tržni kapital pa se je ta teden potrojil do 10 milijard dolarjev.

Na drugem mestu je statusni omrežni kovanec (SNT), ki temelji na ethereum kriptovaluti, ki je v letošnjem letu pridobil več kot 160 odstotkov vrednosti in se je povečal za 700 odstotkov na mesec. Stellar, ki je pred dvema dnevoma bil na vrhu seznama, je padel na 3. mesto. Zdaj je sedma največja valuta s tržnim kapitalom v višini 9,97 milijarde dolarjev.

In čeprav je danes na rekordni višini več kot 1.000 ameriških dolarjev, je ethereumov izvorni ETH (zrastel za kar 28 odstotkov letos) sedel na dnu tabele na 10. mesto.

Zanimivo je, da se bitcoin uvršča na nizko 18 (letos se je dvakrat povečal za 2 odstotka), saj so se cene od trgovanja z decembrsko ves čas visoko spreminjale.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...