četrtek, 4. januar 2018

Poročilo RBC: Crypto in Blockchain bi lahko odkrila tržišče v višini 10 trilijonov USD

Raziskovalni analitik v Royal Bank of Canada (RBC) vidi kriptovalute, blockchain tehnologijo in decentralizacijo kot potencialni ekosistem v višini 10 bilijonov dolarjev.

V novem poročilu, ki je bilo objavljeno v sredo, je Mitch Steves, analitik lastniških vrednostnih papirjev pri družbi RBC Capital Markets, pojasnil, zakaj bo prihodnost transakcijskih storitev končno decentralizirana. "Čeprav ima kriptovalutni prostor veliko tveganj, se priložnost pojavlja ob stalnih tehnoloških posodobitvah," je zapisal.

Čeprav zagoni, ki omogočajo protokole kriptovalut, da služijo kot decentralizirane alternative lastniškim storitvam ali kot sredstvo za pošiljanje nakazil, so v celotnem življenjskem obdobju ekosistema največ zanimali, Steves trdi, da bo sloj protokola (na katerem bodo te storitve zgradili) vrednost realizirana.

"Vidimo, da bo sloj protokola zajel večjo vrednost kot aplikacije," je zapisal, dodal:

"Ker aplikacija postane uspešna, plasti protokola ustvarjajo več vrednosti, kar ustvarja več zanimanja za dodatno decentralizirano uporabo aplikacij."

Kot taki pripombe odzivajo na teorijo prototipa, ki jo predlagajo Union Square Ventures, ki navaja, da se pri nižjih infrastrukturnih plasti pojavijo ustvarjanje vrednosti pri decentraliziranih kriptovalutah.

Poročilo prav tako trdi, da je trg za kriptovalutno valovanje tu, da ostanejo, saj trdi, da trenutno obstaja vsaj 4,2 milijarde ameriških dolarjev za opremo za rudarjenje bitcoin-ov z dodatnimi 350 do 450 milijoni ameriških dolarjev za ostale kriptovalute, kot je bitcoin, in še 1,9 milijarde ameriških dolarjev trg za GPU-mined kovance, kot so ethereum in monero.

V poročilu je razvidno, da je decentralizirana tehnologija v trenutnem stanju napačno razumljiva in podcenjena, ker trdi, da kriptovalute postajajo vedno bolj sposobne pri obvladovanju naraščajočega števila transakcij. Zlasti Steves vidi mrežo strelov kot orodje za omogočanje več kot milijon transakcij na sekundo pri bitcoinu.

Kljub temu je bila razširljivost, skupaj z vladnimi posegi in ustvarjanjem bolj izpopolnjenih tehnik vdiranja v denarnice, opredeljena kot eno od ključnih tveganj, s katerimi se sooča ekosistem.

Vendar pa bo stalen napredek na teh področjih korist za razvoj in prevladujoče sprejetje globalnega superračunalnika, bodisi na osnovi ethereja ali pod alternativo, pod pogojem, da je varnostni zapis blockchaina brezhiben, je dejal Steves.

"Ker se merjenje in protokoli zrelijo, bi lahko vrednost decentraliziranega računalnika na svetu postala industrija z več milijardami dolarjev," je zapisal Steves, ki je zaključil: "Če se lahko strinjamo o enem pozitivnem tehnološkem elementu je to, da v blockchain še nikoli niso vdrli.  Kaj se zgodi, če gradimo na vrhu tega varnega sloja? "

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...