sreda, 3. januar 2018

Poročilo: Peter Thiel je stavil milijone na Bitcoin

V skladu z novim poročilom je sklad za ustanovitelje, firma za tvegani kapital v Silicon Valley, znana po zgodnji naložbi v Facebook, stopila v svet kriptovalut.

Soustanovitelj velikega vlagatelja Peter Thiel in s sedežem v San Franciscu je ustanoviteljski sklad kupil 15 milijonov dolarjev do 20 milijonov dolarjev bitcoinov v več svojih nedavnih skladih, je poročal Wall Street Journal, ki navaja anonimne vire.

Čeprav ni povsem jasno, kdaj so bile transakcije opravljene ali je podjetje zdaj prodalo katerokoli od njegovih digitalnih sredstev, je bilo v poročilu navedeno, da je eden od sredstev začel investirati že sredi leta 2017.

Kot tako, podjetje zdaj poroča o več sto milijonih dolarjev v zameno za svoje vlagatelje.

Po indeksu cen Bitcoin CoinDesk je bitcoin v glavnem ostal na približno 2000 do 3000 dolarjev od maja do julija 2017, vendar se je v zadnjih šestih mesecih močno povečal, saj je decembra dosegel najvišjo vrednost v višini skoraj 20.000 dolarjev.

Vendar pa novice morda niso povsem presenetljive, saj je bil soustanovitelj ene milijarderice PayPal-ove prejšnje podpore za prvo kriptovaluto na svetu.

Kot je poročal CoinDesk, je Thiel oktobra lani navedel, da je prepričan, da kritiki bitcoina »podcenjujejo« kriptovalute in da je bitcoin podoben zlatu, kar pomeni, da ima več potenciala kot dolgoročna vrednost ne pa kot vsakodnevni način plačila.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...