četrtek, 28. december 2017

Izraelski finančni nadzornik želi prepovedati javnim podjetjem trgovanje z Bitcoini

Trgovske družbe Bitcoin v Izraelu se lahko kmalu soočajo s strožjimi pravili, ki jih naloži finančni regulator države.

Po besedah ​​Reutersa je vodja Izraelske agencije za vrednostne papirje (ISA) Shmuel Hauser 26. decembra na poslovni konferenci izjavil, da bo naslednji teden predložen predlog upravnemu odboru ISA, katerega namen je ustaviti vsako podjetje, ki ima močno udeležbo pri trgovanju z Bitcoini od Tel Aviv Stock Exchange (TASE).

 
Hauser je novinarski agenciji povedal:

    
"Če imamo podjetje in so njihova glavna dejavnost digitalne valute, mi tega ne bomo dovolili. Če je že aktivno, bo njegovo trgovanje začasno prekinjeno."


Po mnenju Hauserja, če bo predlog odobren, bi šel skozi javno obravnavo, preden bi morala domača izmenjava spoštovati nove zakone.


Taka poteza je morda videti kot nadaljevanje odločitve ISA konec avgusta, da bi preverila regulativne zakone o začetnih ponudbah kovancev (ICO). Organizacija je takrat načrtovala objavo poročila za priporočila pred koncem decembra.


Predlog uredbe se lahko obravnava tudi kot odziv na tržni trend, kjer so javna podjetja videla, kako se je njihova cena delnic po preoblikovanju spremenila v nekaj, kar je povezano z blockchain-on in kriptovalutno obtožbo - trend se odraža tudi na borzah v ZDA


Kot je ugotovil Reuters, je vsaj eno javno podjetje Blockchain Mining (BLCM.TA) v nekaj mesecih po tem, ko je napovedalo preusmeritev z zlata v
rudarjenje kriptovalut so zabeležiti 5.000-odstotno zvišanje cen delnic. Vendar pa je družba kasneje v nedeljo spremenila ime Natural Resources, glede na novice.

Hauserjeva pripomba sledi tudi nestanovitnemu trgu za kriptovalute, zlasti v petek, 22. decembra, ko je trg morda videl največji enodnevni popravek. Tržna kapitalizacija kriptovalut se je prvič znižala na 418 milijard dolarjev, kar je skoraj 30 odstotkov manj kot prejšnji teden. Toda kmalu se je vrnila čez 500 milijard ameriških dolarjev in dosegla 560 milijard dolarjev ob trenutku objave.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...