petek, 22. december 2017

Uradno: Rusija bo naslednji teden uvedla zakon o regulativnosti kriptovalut

Pričakuje se, da bodo novi zakon o kriptovalutah uvedeni za uradno obravnavo ruskega nacionalnega zakonodajalca 28. decembra, po navedbah višjega vladnega uradnika.

 Ruski medijski viri RIA in TASS so podprli pripombe zakonodajalca Anatolija Aksakovja, ki predseduje odboru za finančne trge državne Dume, da bodo nova pravila, ki bodo po poročanju formalizirala pravila o ustvarjanju in izmenjavi kriptovalut, kot je bitcoin, naslednje leto."Pričakujem, da bo sprejetje predloga zakona o kriptokotovinah marca ... Problem je v tem, da že imamo veliko ljudi, ki pridobivajo [kriptovalute] in so prevarani, ljudem moramo dati priložnost, da pravno delati z njo, da jih čim bolj zaščitijo ", je dejal Aksakov.

Pripombe v celoti potrjujejo, da Rusija do konca leta ne bo dokončala zakona, kot je to že predlagal Aksakov. V septembru je visoki zakonodajalec dejal, da verjame, da se delo lahko zavije pred zimo. Ukrep se je soočil z vrsto zamud, ki so bile deloma posledica nasprotujočih si pogledov nad obsegom predlaganih zakonov.


Pričakovan premik za predložitev predloga zakona je tudi več mesecev, potem ko je ruski predsednik Vladimir Putin naročil, naj se razvijejo novi predpisi o kriptovalutah in blokih, vključno s pravili, ki so posebej namenjene začetnim ponudnikom kovancev (ICO).


Kot je navedel TASS, Aksakov navaja Putinove direktive, ko govori o delu, za katerega se pričakuje, da bo vpeljlan v prihodnjih tednih in mesecih.


"Imamo rok, ki ga je določil predsednik, po enem tednu pa bo predstavljen predlog zakona, ki se bo začel razpravljati," je povedal novinarjem.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...