petek, 3. november 2017

Predsednik Slovenske vlade imenoval državo za Blockchain-u prijazno

Predsednik slovenske vlade je prejšnji teden objavil prednosti Blockchain-a ob tem pa poudaril da se bo nova vlada osredotočila na tehnologijo. Predsednik vlade Miro Cerar je v sredo govoril na srečanju Digital Slovenija 2020 kjer je povedal širok spekter o Blockchain-u.

Med pripombami je izjavil da vlada želi, da Slovenija postane kot najbolj prepoznavna destinacija za Blockchain v evrovpski uniji. Dotaknil se je zagonske skupnosti in tudi razkril, da vlada išče upravne aplikacije Blockchaina & Regulatorni organi in ministrstva že preučujejo Blockchain in država sodeluje v dejavnostih na evropski ravni na področju uvajanja in regulacije te tehnologije.

Prav tako že postavljamo temelje za začetno testiranje tehnologije v državni upravi."Tiskovna enota bo verjetno imela vlogo pri teh prizadevanjih." Po besedah ​​slovenskega premierja pa si želi Slovenija na široko predstaviti svojo težo za tehnologijo. Njegove pripombe tesno sledijo izjavi Slovenskega odbora za finančno stabilnost, ki je dejal, da so "inovacije z blockchaina obrodošle z vidika razvoja države"

V isti izdaji je odbor tudi opozoril državljane, da ne vlagajo v ponudbe začetnih kovancev in kriptovalut, pri čemer ugotavljajo, da v državi niso urejeni.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...