torek, 7. november 2017

Ruski uradnik: Blockchain bo resno spremenil turistično industrijo

Oleg Safonov, vodja ruske zvezne agencije za turizem, je napovedal, da bo blokovna tehnologija preoblikovala turistični trg v državi.

Safonov je v petek dejal, da je turistična industrija na robu preoblikovanja iz novih nastajajočih tehnologij, zlasti blockchain. V poročilu ruske agencije Tass je trdil, da bi se tehnologija lahko uporabila za izboljšanje kakovosti storitev za turiste.

Safonov je dejal:

"V naši zvezni agenciji smo popolnoma prepričani, da bo blockchain resno spremenil turistični trg, čeprav se po našem mnenju ne bo zgodilo v dveh letih, ampak v 5-10 letih."

V zvezi z naravo sprememb, ki bi jih lahko povzročil blockchain, je uradnik pojasnil, da bodo nove tehnologije, kot je blockchain, turistom omogočile neposredno delo s ponudniki storitev, s čimer bi odpravili potrebo po posrednikih.

"Zaradi tega je izdelek bolj kakovosten, cenejši in povečuje tudi odgovornost ponudnika za izdelek," je dodal.

Medtem ko je previden pri trgovanju s kriptovalutno obrestno mero v državi, Rusija na splošno gleda na tehnologijo blockchain.

Prejšnji mesec je vlada napovedala načrte za preizkušanje sistema zemljiške knjige, ki temelji na blockchainu, v začetku naslednjega leta. V preteklosti je ruski namestnik premierja govoril o možni uporabi blockchaina v vladi
, ki pravi, da bi tehnologija lahko videla "širšo uporabo" v državni upravi.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...