sreda, 8. november 2017

Članica Evropske centralne banke: ne ignoriraramo kriptovalut

Delovna skupina Evropske centralne banke (ECB), ki je bila dolgo dejavna pri ocenjevanju tehnologije blockchaina, je prejšnji teden ukrepala, da bi poudarila, da institucija pozorno spremlja kriptovalute.

V intervjuju, objavljenem 29. oktobra, je Benoît Cœuré, eden od članov izvršilnega odbora centralne banke, na kratko pripravil mnenje banke o tej temi in mu povedal, da sledi njihovemu razvoju in širjenju.
ECB ne "ignorira" širjenje kriptovalut, je dejal. Vendar pa jih trenutno ne šteje za tveganje za banko ali evro.Cœuré je organizaciji povedal:

    
"Trenutno kriptokotovitve ne predstavljajo nobenega denarnega tveganja, ker so vpleteni zneski marginalni. To so špekulativni finančni instrumenti, ki ustvarjajo finančno ali celo kriminalno tveganje."


Nekateri narodi se premikajo od fizičnih računov in kovancev do lastnih kriptovalut, zato jih centralne banke na splošno skrbno spremljajo, je nadaljeval.


Septembra je predsednik ECB Mario Draghi dejal, da narodi v evrskem območju ne morejo uporabljati lastnih kriptovalut vendar je morala vsaka država članica uporabiti evro.Draghi je kasneje dejal, da ECB ne more regulirati kriptovalut.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...