četrtek, 9. november 2017

SITA preučuje uporabo pametnih pogodb v letalski industriji

Večnacionalna letalska družba ITA, družba SITA, je izdala belo knjigo, v kateri je podrobno opisalo, kako bi lahko letalski prevozniki in letališča uporabljali pametne pogodbe za skupni nadzor nad podatki.

V članku so predstavljene raziskave, ki jih je izvedla družba SITA, skupaj z letališči British Airways in Heathrow, Geneva in Miami International, v pametne pogodbe, ki prebivajo na blockchainu.


Družba SITA je v svoji raziskavi o uporabi tehnologije za industrijo zračnega prometa zgradila zasebni blockchain, imenovano FlightChain, ki shranjuje informacije o letih in uporablja pametne pogodbe za presojo morebitnih nasprotujočih si podatkov.


V članku so opisane ključne lekcije o upravljanju, sistemski varnosti in uspešnosti sistema, razširljivost in zanesljivost, pravi.


Raziskava je preučevala tudi uporabo javnih in zasebnih blockchain omrežij za industrijo zračnega prometa. Delo je preučilo možnost uporabe ethereuma in Hyperledger Fabric kot osnove.V zaključnem opombi je v dokumentu SITA navedeno, da je blockchain "še v zgodnji življenjski dobi tehnologije" njegova "nezrelost" zapletena, da bi se razvila v omrežja letalske industrije.Vendar je SITA navedel, da namerava v prihodnje dodati več letalskih družb in letališč FlightChainovemu poskusu, da bi dobili popolnejši podatkovni niz, in načrtuje, da bo opredelil poslovni model za financiranje svojih dejavnosti.


Lani je SITA razvil dokazni koncept, osredotočen na digitalno identiteto v partnerstvu s blockchain ShoCard, s ciljem poenostaviti preverjanje identitete potnikov v letalskem prometu in olajšati pretok podatkov v realnem času na letališču.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...