torek, 15. maj 2018

Florida Tax Collector za sprejem plačil z Bitcoini in Bitcoin Cash

Okrožni davčni uradnik zvezne države Florida je sodeloval z bitcoin plačilnim procesorjem BitPay, in sprejel kriptovalute za različne storitve.

Davčni uradnik Seminol County Joel Greenberg je v izjavi v ponedeljek dejal, da bo njegova pisarna imela bitcoin in bitcoin cash za plačila, povezana z vozniškimi dovoljenji in osebnimi izkaznicami, avtomobilskimi oznakami in naslovi ter davkom na premoženje.


Urad se je odločil sprejeti kriptovalute v prizadevanjih za racionalizacijo zbiranja pristojbin, zmanjšanje možnosti goljufije in kraje identitete ter povečanje preglednosti in natančnosti plačil. 
    Urad Greenberg je dodal, da ne sprejema nobene "nestanovitnosti cen ali tveganja za državo" pri sprejemanju kriptovalut.

Greenberg je v izjavi navedel:

    
"Cilj mojega mandata je hitrejše, pametnejše in učinkovitejše poslovanje naših strank, da bi lahko vladne storitve iz 18. stoletja prenesli v 21. stoletje in ena od načinov je dodajanje kriptovalut našim možnostim plačila."


Sodelovanje z davčnim uradnikom County Seminole zaznamuje prvo vladno partnerstvo podjetja BitPay. Vodja skladnosti Jeremie Beaudry je dejal, da se je podjetje začelo, ker "smo prepoznali potencial blockchain-a za revolucijo finančne industrije, s čimer so plačila hitrejša, varnejša in cenejša na svetovni ravni.


"Z davčnim uradom Seminole County smo ustanovili svojo prvo vladno agencijo ki sprejema bitcoin in bitcoin cash, kar je za njih enostavnejše in brezhibno," je dodal.


Vendar urad Greenberg ni edina lokalna vlada, ki je zabavala z idejo o sprejemu kriptovalut za davke.


Zakonodajalci v Arizoni in Gruziji letos predlagajo račune, ki bi državljanom omogočili, da plačajo svoje davčne obveznosti z bitcoini in drugimi kriptovalutami, čeprav nobena zahteva ni prišla preko njihovega zakonodajnega organa.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...