četrtek, 21. december 2017

Blockchain zagovorniki na Japonskem in Južni Koreji združujejo sile

Dve skupini zagovorniških skupin iz Japonske in Južne Koreje združujeta svoja prizadevanja za zagovarjanje širše uporabe tehnologije.

V skladu s prevedeno napovedjo so se korejski blokchain Open Forum (KBOF) in Blockchain Collaborative Consortium (BCCC) Japonske pogovarjali od novembra naprej. Formalni sporazum med obema skupinama je bil podpisan na konferenci Techchiz Blockchain, ki je potekala 19. decembra v Seoul-u.


Kot je zapisal BCCC:

    
"V prihodnosti bomo poglobili sodelovanje na obeh dogodkih in skupinskih aktivnostih, izmenjali pa bomo tudi naše znanje, ki ga bodo zbirali vsaka skupina."

 
Po navedbah skupine se je od konca leta pridružilo več kot 200 podjetij. BCCC je decembra lani objavil, da je povečal svoje članstvo v več kot 100 podjetij, med drugim Microsoft Japan, Mitsui Sumotomo Insurance, PwC, Bitbank in ConsenSys, med drugim.


Podobno je KBOF v napovedi dejal, da ima forum 157 organizacij, ki se lotevajo blockchain zagonov, IT podjetij, vladnih agencij, akademskih ustanov in lokalnih občinskih uradov.


Časovna obdobja prihajajo kot regulatorji v eni od držav gostiteljic, Južna Koreja, poskuša razširiti ureditev okoli kriptovalut, čeprav so uradniki tudi dejali, da se želijo izogibati ustvarjanju novih bremen za podjetja, ki delajo na nefinančnih aplikacijah blockchain.


Kot je bilo že objavljeno, po prepovedi začetnih ponudb kovancev v državi vlada južnokorejske države zdaj prav tako pretehta metode za preprečevanje špekulacij okoli kriptovalut.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...