torek, 12. junij 2018

Ethereum Classic skočil za 25% po objavi novice na Coinbase-u

Cena ethereum classic kriptovalute, ki je bila fork blockchaina ethereuma julija 2016 se je v torek povečala za 25 odstotkov po novicah na Coinbase.

Ameriška kriptovalutna izmenjava je v torek zjutraj objavila v blogu, da je začela inženirsko delo za integracijo ethereum classic s svojo platformo in pričakuje, da bo storitev na voljo "v prihodnjih mesecih".

Podatki iz CoinMarketCap kažejo, da je cena ethereum classic skočila okrog 01:30 UTC v torek, potem ko je Coinbase najprej objavil napoved ob 01:18. Kasneje se je okrog 2:00 UTC povečala kar za 16,15 $, kar je v pol ure naraslo za 25 odstotkov.


Novica je bila objavljena kmalu po tem, ko je Coinbase marca objavil, da še ni sprejelanobenih odločitev o dodajanju novih sredstev, podobno kot v januarju.


"Notranji odbor za izbor sredstev ocenjuje sredstva, ki uporablja naš Digital Framework Asset, vendar premoženje ni bilo priporočeno izvršni skupini Coinbase", je družba takrat povedala. Coinbase še ni pojasnila, kaj je privedlo do spremembe razmišljanja odbora za izbor sredstev, ki je vodil k podpori ethereum classic.


Prav tako je odločitev o dodajanju ethereum classic prišla, ko so nekateri v industriji dvomili v Coinbaseov postopek izbire sredstev kot "naključen, če ne dvomljiv".


Kot je predhodno poročal CoinDesk, je razlog za takšne pripombe delno posledica dejstva, da je Coinbase dodal podporo za bitcoin cash, le nekaj mesecev po nastanku kriptovalute iz forka bitcoin blockchaina. Toda v tistem času podjetje ni sprejelo ethereum classic leto po tem, ko je bila kriptovaluta fork ethereum omrežja.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...