sreda, 14. marec 2018

Filipinski zakonodjalec strožje kazni za Crypto zločine

Filipini se soočajo s strožjimi kaznimi za kazniva dejanja, povezana s kriptovalutami, če bo predlagani novi zakon uveljavljen.

Po sporočilu za javnost iz filipinskega senata 13. marca je opozicijska senatorka Leila M. de Lima vložila predlog zakona - SB 1694 - v zakonodajni urad države, s katero želi povečati kazni za kazniva dejanja, ki vključujejo kriptovalute, na eno stopnjo višjo od trenutne.

De Lima je tudi predlagala, da bi moral novi zakon upoštevati tudi vrednost kriptovalut v filipinskih pesosih v času, ko je bilo kaznivo dejanje storjeno. S kaznivimi dejanji, kot je pojasnila senatorka, kot so lahko plačila za otroško pornografijo in podkupovanje javnih uslužbencev.

Digitalna sredstva, ki so vključena v kaznivo dejanje, kot predlaga zakon, bi kasneje vladala zasežila, razen če bi prvotno pripadala nedolžnim strankam.

Zakonodajni napor je rezultat senatorja, ki navaja, da povečuje težave pri preiskovanju kaznivih dejanj, ki izkoriščajo značilnosti kriptovalut, ki zagotavljajo anonimnost. Kot tak je bil vložen predlog za učinkovitejšo nasprotovanje uporabi finančne tehnologije v nedovoljenih dejavnostih.

De Lima navaja:

"Z nastajajočimi grožnjami [kriptovalut] pri izvrševanju kaznivih dejanj se morajo naši kazenski zakonodaji prilagoditi s spreminjajočimi se časi in naš sistem kazenskega pravosodja mora biti pripravljen v primeru, da se to uporablja v nezakonitih dejavnostih."

Zakonodajna pobuda je prišla v času, ko regulatorji Filipinov povečujejo svoja prizadevanja za omejitev projektov, povezanih s kriptovalutami, ki se štejejo za osumljence, medtem ko agencija za vrednostne papirje v državi trenutno razvija pravila za določitev pravne podlage za dejavnosti, kot so začetne ponudbe kovancev.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...