petek, 16. marec 2018

G20 razkriva imena in datume za kripto pogovore naslednjega tedna

Naslednji teden naj bi skupina G20 imela dve ločeni razpravi o kriptovalutah, da bi si prizadevala za to, kar predstavniki imenujejo "skupni odziv" na uredbo.

Predstavnik medijev za vrh prihodnjega tedna, ki ga bo gostila Argentina, ki trenutno predseduje G20 je dejal, da bo prvo srečanje potekalo v ponedeljek. Pogovori bodo med drugim med predstavnikoma ministrstva za finance Argentine Nicolasa Dujovne in generalnega sekretarja Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) José Angel Gurría.


Druga razprava se bo zgodila v torek, je povedal CoinDesk.


Dnevni red in pogovori o obeh razpravah niso bili objavljeni. Vendar javni dokument navaja, da se bodo razprave vrtele okoli posledic kriptovalut in potencialnih aplikacij njene osnovne tehnologije.


"To vprašanje je pomembna točka dnevnega reda, delegati bodo obravnavali skupen odziv, ki bi ublažil tveganja, ne da bi pri tem odvračal od inovacij", trdijo.


Dokument ugotavlja, da je blockchain "potencial za spodbujanje finančne vključenosti." Nadalje zatrjuje, da "je treba svoje posledice analizirati na finančno stabilnost, utajo davkov in finančne nezakonite dejavnosti."


Finančni uradniki Združenih držav, Nemčije,
Francije in Japonske so pozvali k razpravam v mesecih, ki so vodili do vrha G20.

Ameriški finančni minister Steven Mnuchin je dejal, da se njegove skrbi zbujajo pri uporabi kriptovalut v nezakonitih dejavnostih, kot je pranje denarja, medtem ko so francoski in nemški finančni uradniki februarja dopisali pismo, ki je opozorilo na potencialna tveganja za vlagatelje

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...