torek, 14. november 2017

Hong Kong Official Touts Blockchain za kitajski "Belt in Road" načrt

Višji uradnik vlade v Hongkongu je dejal, da bi blockchain lahko okrepil stalna prizadevanja Kitajske za znatno širitev svojih trgovinskih zmogljivosti.

Po besedah ​​kitajske novice Caixin, James Lau, tajnik Hongkonga za finančne storitve in zakladnico, je v petek navdušil tehnologijo. Lau je dejal, da bi bočni blockchain prinesel "velike koristi" državam, ki sodelujejo v pobudi predsednika Xi Jinpinga "Belt and Road", ki navajajo prihodnjo platformo za trgovinsko financiranje, ki bo zgrajena na področju tehnologije.
 
Šele pred nekaj tedni je Hongkong razkril novo partnerstvo s Singapurjem, ki bo videl razvoj nove platforme, ki bo uporabila tudi blockchain. Cilj te pobude je preusmeritev pretežno papirnega procesa na tisti, ki premakne industrijo trgovinskega financiranja "v digitalno dobo", so takrat omenili uradniki.


Ta blockchain bi lahko našel način, da se uporablja v povezavi s projektom
"Belt and Road" je opazen, glede na obseg in doseg. Projekt, ki je bil predstavljen leta 2013, je namenjen povezovanju regij v južnem Tihem oceanu, Afriki, Severni Evropi in Rusiji, ki zajemajo več deset držav.

Tudi z osredotočenjem na blockchain, Monetarni organ Hongkonga (HKMA) je marca zaključil dokaz o konceptu za trgovinsko financiranje, ki je kot udeležence vključevala Bank of China in HSBC.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...