četrtek, 16. november 2017

Indijsko vrhovno sodišče poziva vlado, naj uredi bitcoin

Indijsko vrhovno sodišče je od vlade zahtevalo, naj se odzove na zahteve za ureditev bitcoina.

Trije sodniki so centralni banki, regulatorju trga, davčni službi in številnim drugim agencijam poslali obvestilo, s katerim so prosili, naj odgovorijo na peticijo o tem vprašanju, poroča indijski časnik Hindu.


Prvotna peticija pred sodiščem je izrazila zaskrbljenost, da se bitcoin lahko uporablja za izvajanje čezmejnih transakcij brez sledi, zato je to privlačno orodje za napadalce ransomware in davčne goljufije.Po peticiji:

    
"Pomanjkanje kakršnega koli konkretnega [nadzornega] mehanizma v pričakovanju regulativnega okvira v zvezi s tem je puščalo veliko vakuuma in je povzročilo popolno nesmotrnost in neregulirano trgovanje in transakcije z Bitcoinom (kripto denarjem)."


V peticiji je navedeno, da izmenjave bitcoinov v Indiji dodajajo 2.500 uporabnikov na dan, in da ima okoli 500.000 prebivalcev sedaj bitcoin. Od 3.00 uri. V sredo, na vzhodu, je bil med indijskimi rupami in bitcoinom več kot 470.000.


Kot posledica njegovega sprejetja lahko uporaba bitcoina vpliva na "tržno vrednost drugih surovin", v skladu s peticijo, ki je zahtevala sodišče za "nujno smer" za posredovanje vlade.


V peticiji je bilo ugotovljeno, da nekatere države začenjajo bodisi urediti ali prepovedati bitcoin, saj navajajo, da je kitajska represija na izmenjavah in ruske poskuse blokiranja spletnih bitcoin-ov.


Indija je ponavadi sprejela stališče o kriptokotovah, pri čemer je razpravljala o svoji vlogi v največji demokraciji na svetu, ne pa je sprejela konkretnih ukrepov za njihovo urejanje ali prepoved.


Aprila je vlada ustanovila odbor za preučevanje kriptokotovitev in predlagala nove predpise.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...