petek, 17. november 2017

Internetna Arhiva dodaja Bitcoin Cash, Zcash za možnosti donacije

Internetni Arhiv, digitalna knjižnica internetnih artefaktov in spletnih strani, je dodala nove možnosti kriptovalutnih plačil za podpornike, ki želijo pomagati pri ohranjanju njihovih strežnikov.

V blog postu, ki je bil objavljen v četrtek, je neprofitni gostitelj Wayback Machine-a, ki ima posnetke spletnih strani, kot se razvijajo skozi čas, napovedal, da bo zdaj sprejel donacije v Bitcoin Cash in Zcash.

Darovanje v arhivu bo omogočilo, da izpolni svoje poslanstvo zagotavljanja, da je internet "brezplačen, varen in podprt za vse trenutke", glede na objavo.

Organizacija je zapisala:

"Na internetni arhiv smo veliki ljubitelji kriptokovnega gibanja in poskušali smo delati za testiranje in podporo alternativnim trgovskim sredstvom."

Internetna Arhiva je podprla donacije bitcoin od leta 2012, pri čemer je v prejšnjem delovnem mestu opozorila, da so zaposleni plačevali v kripto valutah od leta 2013.

V istem delovnem mestu je organizacija dejala, da ne izplača svojih kriptokovidnih deležev, temveč jih precej poglablja, da bi preučila, kako je bitcoin mogoče uporabiti v korist neprofitnih podjetij.

"Želimo videti, kako se lahko donirani bitcoin uporablja, ne samo proda," je zapisal v tistem času.

Arhiv pravi, da si prizadeva podpirati vsako knjigo, spletno stran, zvočno datoteko, TV-oddajo in kos programske opreme, ki je bila kdaj izdelana, zaradi česar so lahko dostopne vsakomur na internetu.

Razkritje: CoinDesk je hčerinska družba skupine Digital Currency, ki ima lastniški delež v družbi Zcash Company, ki je pravna oseba, ki razvija protokol Zcash.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...