sreda, 22. november 2017

Anketa: CFO misli Bitcoin-i so "resnični", a so razdeljeni na ceno

Po mnenju CNBC raziskave, objavljene v torek, se zdi, da glavni finančni uradniki (CFOs) po svetu ne zaupajo Bitcoinu.

CNBC je od svetovnega svetovnega finančnega sveta prejel 43 odgovorov na anketo o svojih pogledih na bitcoin, pri čemer je 12 od teh vprašanih izjavilo, da je "resnično, vendar v balonu", in še šest, da je "resnično in še vedno višje" na njihove rezultate.


Drugih 12 anketirancev je dejalo, da verjamejo, da je bitcoin goljufija, ostali pa so odgovorili, da ne vedo dovolj o kriptovalutah, da bi kaj rekli.


Več finančnih direktorjev v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki misli, da je bitcoin v balonu kot v Združenih državah ali azijsko-pacifiških regijah, so sporočili v anketi. Podobno se je več CFO-jev na prejšnjih področjih odzvalo na "prevaro".


Približno 21% ameriških CFO-jev meni, da je bitcoin v balonu, v primerjavi s približno 29% na območju Azije in Pacifika.


Eden izmed CFO-jev na svetu CNBC, izvršni direktor podjetja Solvay Karim Hajjar, je dejal, da ni prepričan o bitcoinu.


Povedal je CNBC:

    
"To ni valuta, ki jo uporabljamo za poslovanje z več milijardami dolarjev ... to je nekaj, za kar smo radovedni, zelo smo odprti, vendar nismo našli načina za resnično integracijo v naše poslovanje."


Solvay bi moral določiti, kako prodati bitcoin, preden bi kupcu omogočil, da izvede transakcijo, ki jo uporablja, je dejal.


Rezultati CNBC-a so nekoliko ponovili raziskavo institucionalnih trgovcev, ki so jih objavili borzno posredniška hiša Triad Securities in Datatrek Research, objavljeni prejšnji teden. V tej raziskavi je 39% vprašanih menilo, da je bitcoin v balonu, z nadaljnjimi 27% pa pravi, da bi se njegovo zvišanje cen upočasnilo.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...