torek, 20. februar 2018

Banke kupite delež v blockchainu za zagon SETL

Skupina za finančne storitve Citi je kupila delež v blockchain zagonu SETL.

Poteza, ki je bila objavljena včeraj je hitrejša od treh tednov po tem, ko je francoska bančna ustanova Credit Agricole postala tudi manjšinski delničar. Drugi vlagatelji za zagon so Computershare, Deloitte in bančna družba S2iEM.


SETL je opozoril, da je Computershare povečal svoj delež pri zagonu blockchaina in da se Stuartu Irvingu, direktorju skupine Computershare, pridružuje njegov upravni odbor. V izjavah je Startup predlagal, da v kombinaciji »
močno pripomore k moči podjetja«.

"Z veseljem sporočamo, da smo svoj register delničarjev razširili z novimi in obstoječimi partnerji ter se dogovorili o obsegu številnih projektov, ki ustvarjajo prihodek," je povedal Peter Randall, izvršni direktor SETL-a.


Cilj zagona je olajšati gibanje gotovine in drugih sredstev med dvema strankama z uporabo ledgerja, ki ga je razvila. To bi po drugi strani olajšalo usklajevanje in poravnavo različnih vrst transakcij.


SETL je predhodno preizkusil svojo platformo z OFI Asset Management v začetku prejšnjega meseca prek sistema za vodenje evidence sklada IZNES, kot je poročal CoinDesk.


V začetku leta 2015 so zagon ustanovili nekdanji izvršni direktorji iz finančnega prostora, vključno z Randallom, ki je bil nekdanji izvršni direktor delniške družbe Chi-X.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...