četrtek, 22. februar 2018

Nemški regulator obljublja "natančen" nadzor ICO-jev

Regulator nemškega finančnega trga je izdal nove smernice o tem, kako bo razvrstil žetone, ki se prodajajo med začetnimi ponudniki kovancev (ICO), vključno s tistimi, ki jih bodo upoštevani kot vrednostni papirji.

20. februarja je zvezni organ za finančni nadzor (BaFin) izdal svetovalno pismo, v kateri je napovedal premik v luč prihoda poizvedb podjetij, ki želijo gostiti prodajni tok v Nemčiji. Poteza sledi opozorilu konec leta 2017 glede tveganj, povezanih z vlaganjem v ICO.


Pismo (od katerega angleška različica trenutno ni na voljo) razkriva, da bo BaFin opravil "natančen pregled vsakega primera" žetonov, da bi določil njihov pravni status, namesto da bi izdal splošna pravila, ki urejajo dejavnost. Piše, da lahko žetoni predstavljajo različne finančne instrumente, vključno z delnicami, izvedenimi finančnimi instrumenti in digitalnimi predstavništvi glasovalnih pravic.


Agencija je prav tako uporabila pismo, ki je ponudilo nekaj nasvetov za zagon podjetij, ki želijo zagnati ICO: stopite v stik. Svetuje ponudnikom, da preverijo, ali so njihovi izdelki v skladu z obstoječo nacionalno zakonodajo in predpisi po vsej EU.


Podjetje BaFin je tudi spodbudilo podjetja, da se zavedajo regulativne sive površine ICO-jev in žetonov, ter jim svetujejo, naj stopijo v stik z njihovimi uradi pred začetkom prodaje.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...