petek, 3. november 2017

UBS strankam pove, kako se stavijo na blokchain Tech



UBS ima nekaj nasvetov za vlagatelje, ki želijo ujeti naraščajoče zanimanje za blockchain: Vlagajte v podjetja, ki bodo spodbudila posvojitev ali bodo med prvimi uporabili Tech.

Novo poročilo družbe za finančne storitve, "Cryptocurrencies - dihajo balon", se poglobi v obe kriptovaluti in širšo uporabo aplikacij blockchain delov v podjetju. Predvsem pa izjavlja, da po mnenju analitikov UBS "oster dvig kripto valutnih vrednot v zadnjih mesecih predstavlja špekulativni balon".

Vendar pa v zvezi s širšim vprašanjem "vlaganja v Blockchain valovanje", kot je razvidno iz avtorjev poročila, UBS izpostavlja vrste družb, ki bi omogočile posvojitev, pa tudi tiste, ki bi lahko bili v ospredju, da bi dejansko uporabljali blockchain na smiselni način.

Kot je navedeno v poročilu:
 "... vlagatelji, ki iščejo dolgoročne priložnosti s tehnologijo blockchain, lahko začnejo delovati v dveh širših skupinah: Omogočanje tehnologije - v programski opremi, polprevodnikih in platformah ter zgodnjih [in] uspešni posvojitelji - v finance, proizvodnjo, zdravstveno varstvo, in delitev gospodarstva. "

Zlasti v dokumentu je razvidno, da bodo podjetja strojne opreme, vključno s tistimi, ki izdelujejo integrirana vezja za aplikacije, ali ASIC, ki jih uporabljajo bitcoin rudarji, potencialno opazili povečanje števila podjetij, če gre za gradnjo in pošiljanje izdelkov, ki se bodo uporabljali kot del bodoče blockchain mreže.
"Za šifriranje blockchain omrežij je potrebna dodatna hitrost obdelave, ki koristi podjetjem, izpostavljenim polprevodnikom, kot so osrednje procesne enote (CPU-ji) aplikacijskih specifičnih integriranih vezij (ASIC), procesorji aplikacij in enote za grafično obdelavo (GPU-ji)," je zapisano v poročilu.
V prispevku je še posebej poudarjeno, da bi morali vlagatelji, ki poskušajo doseči zgodnjo izpostavljenost, izogniti podjetjem, ki "ne vlagajo" v tehnologijo, pa tudi tistih, ki so "najbolj izpostavljene znatnim tveganjem motenj".

Celoten UBS dokument je na voljo v povezavi: :  https://www.coindesk.com/ubs-white-paper-explores-challenges-uses-of-blockchain-adoption/

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...