torek, 17. april 2018

Coinbase je kupil enega izmed Bitcoinovih najboljših Startupov

Kriptovalutni zagon Coinbase je napovedal nakup Earn.com, enega največjih zagonskih podjetij v industriji.

Izjava, objavljena v ponedeljek, potrjuje prejšnje poročilo CoinDeska, v katerem so navedli, da so Coinbase in drugi potencialni kupci v pogovoru pridobili Earn.com, prej znan kot 21 Inc.


21 Inc je pred tem vodil bitcoin mining operacijo, ki ga poganja tehnologija iz podjetja Intel, in pozneje lansiral svoj enonimen, razvijalec osredotočen 21 Bitcoin Computer v letu 2015. Družbi so podprli glavni investitorji Silicon Valley v višini 116 milijonov $, zbranih v več krogih financiranja .


Podjetje, ki je v oktobru preoblikovalo podjetje Earn.com, je v tečaju, v katerem je zagnal družabno omrežje, namenjeno spodbujanju uporabnikov k izpolnjevanju nalog v zameno za kriptovalutne nagrade.


Čeprav Coinbase ni javno razkril pogojev dogovora, je vir, ki je bil neposredno vpleten v razprave, predhodno povedal CoinDesk, da bi lahko skupni znesek v gotovini, kripto-premoženju, delnicah in zaslužkih presegel 120 milijonov USD.


Po novem poročilu podjetja Recode je Coinbase dogovor "znašal nekaj več kot 100 milijonov dolarjev. Publikacija je tudi sporočila, da so se nekateri obstoječi investitorji Earnov na začetku odzvali na ponudbo.


Kot del prevzema bo Balaji Srinivasan, soustanovitelj in izvršni direktor Earn.com, postal prvi glavni tehnološki uradnik Coinbasea. Ekipa Earn.com bo vključena v operacije Coinbase in obstoječa dejavnost se bo nadaljevala, je dejal Coinbase.


Startup je dejal:

    
"Earn je ustvaril plačan e-poštni izdelek, ki je verjetno eden od prvih praktičnih aplikacij za blockchain, da bi dosegli smiselno trenje. Zadržali bomo podjetje Earn, ker prikazuje veliko obljub in potenciala."


V svoji novi zmogljivosti bo Srinivasan pomagal pri razvoju platforme Coinbase in zaposloval tudi nove talente kriptovalut.


Novice so se pojavile šele po nekaj dneh po drugem nakupnem poslu, ki je bil objavljen v petek, ko so videli Coinbase snap up mobile ethereum denarnico Cipher Browser.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...