torek, 7. avgust 2018

Datoteka Japonske kripto izmenjave za oblikovanje samoregulativne organizacije

Skupina japonskih kriptovalutnih izmenjav je uradno predložila podroben predlog za oblikovanje samoregulativne organizacije pri nacionalni agenciji za finančne storitve (FSA).

Japonsko združenje za izmenjavo virtualnih valut (JVCEA), ki je bilo ustanovljeno s 16 izmenjavami marca in registrirano pri FSA v aprilu, je zaprosilo, da postane "potrjeno združenje za poravnavo skladov", so sporočili iz časopisa Asia Times. To bi dejansko omogočilo, da JVCEA uvede samoregulativne predpise na trgu s kriptovalutami kot del prizadevanj za oblikovanje strožjih industrijskih standardov.

Delovni osnutek predlaganih pravil v skoraj 100-stranskem dokumentu bi zahteval, da bi kriptovalutna izmenjava redno opravljala revizije in prepovedala, da se nekatere anonimne kriptovalute tržijo, kot so monero ali dash je minulem mesecu sporočil Nikkei Asia.

Še pred kratkim je JVCEA dejal, da je želel omejiti tudi obseg zadolževanja, ko gre za trgovanje z maržami, to je trgovanje z izposojenim denarjem največ štirikrat večje od prvotnega nakazila vlagatelja, kot je predhodno poročal CoinDesk.

To so predlogi združenja, katerih namen je preprečiti ponavljajoče se vznemirljive incidente, kot so Coincheck hack v katerem je bilo iz digitalnih denarnic na borzi prejetih 533 milijonov dolarjev.

Iz trendov, ki jih izvaja Japonska agencija za finančne storitve, izhajajo tudi za zatiranje kriptovalut z natančnejšim nadzorom dejavnosti licenčnih operacij zamenjave kriptovalut in izdajo "naročil za izboljšanje poslovanja", namenjenih izboljšanju notranjih revizij in sistemov za zaščito uporabnikov..

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...