torek, 28. november 2017

Cena Bitcoina je res "neverjetna " pravi Nuveen-ov Bob Doll

Bitcoinova cena se "zdi špekulativna", po mnenju glavnega stratega kapitala za Nuveen Asset Management.

Danes je ob današnjem CNBC-u, Bob Doll, predstavil Nuveen, postal najnovejši tradicionalni finančni analitik, ki opozarja na špekulacije na trgu. Komentarji Doll-a so bili posledica hitro rastočega Bitcoina ves čas, po tem, ko je skočil nad 9.000 $ ta vikend. 


Špekulativni vidiki na stran, Doll je dodal, da je bil "neverjeten zagon" za bitcoin.

Povedal je:

    
"Priznam, da je krivo območje tega, za kar se počutim špekulativno, vendar bi mi lahko rekli da sem star ali staromoden. Vendar to je bil neverjeten zagon, ali ne?"


Doll je tudi pokazal, da je raven iz kriptovalutne cene dosegla nekaj četrtin finančnega sveta, čeprav bo to zanimanje še vedno razvidno.


"Z bitcoinom potrebujete borzo zakaj? " je kasneje dodal Doll.
"

 Doll ni prvi od družbe Nuveen - ki je bila ustanovljena leta 1898 in ima v lasti približno 948 milijard ameriških dolarjev sredstev - za komentiranje kriptovalutnih trgov.

V oktobru je Nuveen napovedal načrte, da bo del svojih manj likvidnih sredstev dal na sklade, s katerimi se trguje na borzi. Po navedbah Bloomberga je podjetje poudarilo, da je rast bitcoinov pokazala zanimanje za nove načine transakcije valut.


Podjetje je tudi povedalo, da vidi, da je blockchain "resnična uporabnost in potencial na trgu", čeprav je opozoril, da se vse morebitne uporabe tehnologije v finančnem prostoru še naprej razvijajo.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...