petek, 8. december 2017

Apple patent zapolnjuje nasvete za Blockchain uporabo

Nova patentna prijava ameriškega elektronskega velikana Apple opozarja na morebitno uporabo blockchain elementov v prihodnjem sistemu za izdelavo in preverjanje časovnih žigov.

V vlogi, ki jo je izdal ameriški urad za patente in blagovne znamke v četrtek, Apple podrobno opisuje program, ki lahko potrjuje časovne žige tako, da združuje vidike tehnologije blockchain z orodji javne ključne infrastrukture (PKI).

 
Zadevni primer uporabe vključuje vezavo informacij na določeno transakcijo na blockchainu, ki določi stanje teh podatkov v določenem trenutku. Če se te informacije spremenijo, se lahko ustvarijo dodatne transakcije, ki podrobno spreminjajo podatke.


Aplikacija Apple opisuje tri možne načine za določanje časovnih žigov, pri čemer je eden od teh scenarijev osredotočen na platformo blockchain.


Program bi ustvaril block, ki vsebuje časovni žig, pri čemer se vsak kasnejši block dodaja, ker rudarji preverijo vsako transakcijo, izvedeno na verigi. Ta sistem je del tega, kar Apple imenuje "multi-check
architecture", kar pomeni, da bi drugi sistem potrdil časovni žig potem, ko je bil blok ustvarjen, vendar preden se ga doda v verigo.

V skladu s to aplikacijo bi Apple razmislil o uporabi blokovne kode zaradi decentraliziranih varnostnih funkcij, ki jih ponuja.


Kot je zapisano v dokumentu:

    
"Če katera koli stranka poskuša spremeniti vozlišče nekaj časa prej v blockchainu, se vsaka puzzle rešitve za blok po spremenjenem bloku prekine ali javi napako. Vsak udeleženec lahko vidi, da se takšna prekinjena blokirana veriga ne strinja z lastno kopijo bloka. Razbitih blokov ne prepoznajo. "


Prednost uporabe decentralizirane knjige za shranjevanje časovnih žigov je dvokratna v skladu z aplikacijo. Ne samo, da se lahko pravočasno vzdržuje trajno, ampak navaja tudi mrežo, ki je zaščitena pred korupcijo, če bi jo zlonamerni akterji ogrozili.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...