ponedeljek, 15. oktober 2018

Constantinople Nears: Naslednji hard fork Ethereuma na progi za leto 2018

Odprtokodni sistemi, ki podpirajo projekt ethereum zdaj pravijo, da je naslednja sistemska nadgradnja Constantinople na pravi poti za izdajo novembra.

Udeleženci so ugotovili, da je nadgradnja že bila kodirana v vse glavne stranke v ethereju, vključno s tistimi, ki so jih ustanovili Etereum Foundation in UK Startup Parity, najbolj priljubljenih različic programske opreme, ki zdaj presega 20 milijard ameriških dolarjev kriptovalutah.

Kot taki so razvijalci med klicem povedali, da bo nadgradnja verjetno že v letošnjem letu. Še vedno pa težki datum ni dokončen, v katerem bi bil v kodo vgrajen aktivacijski čas, ki se je sprožil na določenem bloku.

Kot je prej poročal CoinDesk, Constantinople vključuje pet nazaj nezdružljivih sprememb v omrežju, od manjših optimizacij kode do bolj spornih sprememb, kot je zmanjšanje nagrad za rudarstvo za vsak blok transakcij.

Še vedno pa načrti za izid nadgradnje tečaja na nemoteno sproščanje Constantinople nadgradnje na  ethereum testnet imenovan Ropsten kateri je glavna platforma za testiranje nove kode in razvoj, ki naj bi se zgodil v nedeljo.

Prejšnji teden je bilo testno sporocilo zakasnjeno zaradi napake, ugotovljene v enem od petih sprememb v Constantinoplu. Med današnjim sestankom razvijalcev pa je več strank v programu ethereum potrdilo, da so bile v veliki meri pripravljene na napredovanje s testiranjem.

"Osrednji razvijalci so navdušeni nad pričakovanim sproščanjem testnega omrežja Constantinople," je Hudson Jameson, uradnik za komunikacije pri fundaciji Ethereum, povedal za CoinDesk v izjavi po pozivu.

Dodal je:

"Na pravi poti smo v upanju, da bo izšel Constantinople na Mainnet manj kot en mesec po Devconu."

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...