torek, 13. februar 2018

Rusko ministrstvo predlaga kapitalske mandate za ICO organizatorje

Eno od ruskih vladnih ministrstev je predlagalo zakon, ki bi, če bi bil sprejet, uvedel kapitalsko zahtevo za organizatorje začetnih kovancev (ICO).

Predlog, ki ga je prejšnji teden izdalo rusko ministrstvo za komunikacije in množične medije, želi uveljaviti vrsto zahtev, preden se lahko kakršna koli dejavnost ICO uradno akreditira v državi.


Eden glavnih elementov predloga je, da morajo organizatorji ICO imeti odobreni kapital v višini najmanj 100 milijonov rubljev (ali 1,73 milijona USD) in morajo biti registrirani kot pravna oseba na ruskem ozemlju z bančnimi računi od licenčnih finančnih institucij. Predlog je bil objavljen kot del obdobja za javni komentar, ki se razteza od 9. februarja do 23. februarja.


Če bo predlog sprejet, bo ministrstvu za komunikacije in množične medije zagotovil tudi pravico, da akreditira ICO v 30 dneh po tem, ko se predloži vloga za projekt.


Poleg tega želi ministrstvo s predlagano uredbo vsake tri leta pooblastila za inšpekcijske preglede, da bi preverilo, ali akreditirani projekti še vedno izpolnjujejo zahteve.


Novi osnutek je bil najnovejši korak pri razvoju predpisov o kriptovalutah in začetnih ponudbah kovancev (ICO), zlasti v Rusiji. Prihaja mesec dni, ko je rusko ministrstvo za finance vložilo predlog 26. januarja za ureditev kriptovalutnih naložb in ICO-jev.


Ministrstvo za finance je takrat zatrdilo, da so ta regulativna prizadevanja naročena v okviru, ki jih je ruski predsednik Vladimir Putin izdal lani.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...