četrtek, 15. februar 2018

Saudska centralna banka bo testirala Ripple plačilno tehnologijo

Začetek Ledgerja Ripple je z osrednjo banko Saudske Arabije dosegel dogovor o pilotnem programu, ki bo bankam v državi pokazal tehnološki uspeh.

Pilot z monetarno oblastjo iz Saudove Arabije je danes objavil, da je druga centralna banka, ki je začela delovati z zagonom, je sledila Bank of England, centralna banka U.K., lani začela sodelovati z Riplom. Beseda najnovejšega dogovora se je prvič pojavila prejšnji teden po pripombah izvršnega direktorja Brad Garlinghousea na konferenci Blockchain Connect v San Franciscu.

"Ta prelomni pilotni program je prvi takšen, ki ga bo začela centralna banka. Udeležene banke iz [Kraljevine Saudske Arabije] bodo uporabljale xTurrent, da takoj poravnajo plačila, poslana v državo in iz nje, z večjo preglednostjo in nižje stroške, "je dejal Ripple.

Da bodo banke v Savdski Arabiji pristale na pilot xTurrent, je morda presenetljivo glede na nedavno zanimanje za izdelek Ripple s strani drugih pomembnih finančnih institucij. V začetku tega meseca je CoinDesk poročal, da Santander v procesu mobilne plačilne aplikacije, ki uporablja tehnologijo xCurrent (ki se ne zanaša na žeton XRP Ripple), s Španijo, Brazilijo, Veliko Britanijo in Poljsko služijo kot začetni trgi za to sprostitev.

Obvestilo je prišlo tudi dan po tem, ko so se pojavile novice, da je UAE Exchange, glavna družba za nakazila v Združenih arabskih emiratih, podpisala pogodbo za uporabo izdelka RippleNet za zagon za upravljanje čezmejnih plačil.

Novice iz Saudske Arabije so poročala o preizkusih, ki jih je izvedel Western Union, ki je včeraj pozval, da pilotizira zagonsko tehnologijo. Fortune je danes poročala, da podjetje na predstavnika podjetja preizkuša plačila z uporabo XRP.

"V procesu poravnave in optimizacije obratnega kapitala še posebej gledamo na del skladnosti glede zmogljivosti blockchain-a," je dejal Bloomberg, direktor podjetja Western Union Hikmet Ersek. " Testiramo in, imamo nekaj testov z Ripple."

Ripple je že leta 2015 dejal, da sodeluje z Western Unionom, čeprav družba za nakazila v tistem času ni komentirala.

2-mesečni padec: Bitcoin cena padla pod $ 9K

Cena bitcoina se je prvič po več kot dveh mesecih znižala pod 9.000 $. Po časovnem obdobju je Bitcoin Price indeks CoinDesk (BPI) dosege...